Ιστορία & Παράδοση

Η Αιωνιότητα είναι η ποιότητα, δεν είναι η ποσότητα. Αυτό είναι το μεγάλο, πολύ απλό μυστικό.

Νίκος Καζαντζάκης

Το 1978, δημιουργήθηκε μια πρότυπη μονάδα μεταποίησης του ντόπιου Ρεθυμνιώτικου γάλακτος σε γνήσια και αγνά τυροκομικά προϊόντα, στο ορεινό χωριό των Καρινών, σε μια από τις πιο σημαντικές κτηνοτροφικές περιοχές της Κρήτης.

Ο Παντελής Τζουρμπάκης έχοντας στον πλευρό του τον γιό του Γιάννη Τζουρμπάκη, τυροκόμο και απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια του συνεχίζει, από το 1978, την μακροχρόνια παρουσία και προσπάθεια του στον τομέα της τυροκομίας, παράγοντας αγνά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα από ντόπιο γάλα των Καρινών και της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου.

Η ποιότητα και η ταυτότητα της παραγωγής μας στηρίζονται:

  • στην ποιότητα του γάλακτος που παράγεται στο ορεινό χωριό των Καρινών, σε υψόμετρο 560μ
  • στο γεγονός ότι το τυροκομείο βρίσκεται μέσα στον τόπο παραγωγής του γάλακτος
  • στον σύγχρονο εξοπλισμό που βοηθά στην τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής (HACCP )και στην σχολαστική εφαρμογή των παραδοσιακών τεχνικών της Κρήτης.

Το όραμα της οικογένειας "Τυροκομιό"

Όραμα μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή παραδοσιακά, ποιοτικά, & ασφαλή προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας και απαράμιλλης νοστιμιάς συμβάλλοντας στην υγεία και στην ποιότητα της ζωής των καταναλωτών καθώς και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η δέσμευση μας για την ποιότητα

Στο Τυροκομιό παρέχονται οι απαραίτητοι πόροι και σύγχρονες υποδομές που σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης και την σχολαστική εφαρμογή παραδοσιακών τεχνικών εξασφαλίζουν την ποιότητα και την ταυτότητα των προϊόντων μας. Κατά την παραγωγή των προϊόντων εφαρμόζεται Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) με βάση το πρότυπο ISO 22000/18, το οποίο πιστοποιείται.

Διαδικασία επεξεργασίας γάλακτος

Το περισσότερο γάλα το παραδίδουν οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί της περιοχής στο τυροκομείο πρωί και βράδυ και αποθηκεύεται στις παγολεκάνες της μονάδας. Ένα ποσοστό του γάλατος συλλέγεται από παραγωγούς που διαθέτουν παγολεκάνες με σύγχρονο ισόθερμο βυτιοφόρο αυτοκίνητο καθημερινά. Το τυροκομείο συνεργάζεται με διαπιστευμένο εργαστήριο που ελέγχει την ποιότητα του γάλακτος και των τελικών προϊόντων και επιτηρεί την αποτελεσματική εφαρμογή του Σύστηματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) με βάση το πρότυπο ISO 22000/18. Μετά τον κατάλληλο έλεγχο (για ύπαρξη αντιβιοτικών, θερμοκρασία pΗ), το γάλα φιλτράρεται, καθαρίζεται, παστεριώνεται και όταν απαιτείται αφαιρείται λίπος. Στη συνέχεια ακολουθεί η πήξη του γάλακτος η ωρίμανση η παραγωγή και η συσκευασία των προϊόντων μας.