Είναι φρέσκο μαλακό τυρί ωρίμανσης. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα μετά από πήξιμο, ξίνισμα, στράγγισμα και ωρίμανση. Έχει απαλή κρεμώδη υφή και υπόξινη γεύση. Χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο αλοιφώδες τυρί στις παραδοσιακές κρητικές πίτες και στον κρητικό ντάκο.

Διατίθεται στην αγορά: Σε συσκευασία 400g

Διατροφική Δήλωση ανά 100g
Ενέργεια:
1065 kJ / 257 kcal
Λιπαρά:
21 g
Εκ των οποίων κορεσμένα:
15 g
Υδατάνθρακες:
1,6 g
Εκ των οποίων σάκχαρα:
1,4 g
Πρωτεΐνες:
15 g
Αλάτι:
0,90 g

Κρητικό Cheesecake με κρέμα τυρί ‘αραγό’

Υλικά :

  • 350 γρ γάλα 3,5% λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 5 φύλλα ζελατίνη
  • 750 γρ φυτική σαντιγί
  • 350 γρ τυρί κρέμα ‘αραγός’
  • 1 πακέτο μπισκότα