Παραδοσιακό λευκό τυρί που ωριμάζει και συντηρείται σε άλμη. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Έχει υπόξινη γεύση πλούσιο άρωμα και διατίθεται στην αγορά μετά από ωρίμανση. Είναι μαλακό τυρί και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο και χρησιμοποιείται στις σαλάτες και στον κρητικό ντάκο.

Το τυρί Καρινών σε άλμη διατίθεται σε δοχείο 17kg & 8kg και συσκευασμένο κομμάτι.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g
Ενέργεια:
973 kJ / 235 kcal
Λιπαρά:
20 g
Εκ των οποίων κορεσμένα:
14 g
Υδατάνθρακες:
0,6 g
Εκ των οποίων σάκχαρα:
0,6 g
Πρωτεΐνες:
12 g
Αλάτι:
0,61 g

Μπουρεκάκια φέτας με μαρμελάδα από καρπούζι

Υλικα :

  • 500 γρ φλούδα καρπουζιού στον τρίφτη περασμένη
  • 500 γρ σάρκα από καρπούζι
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κανέλα
  • Λευκό τυρί σε άλμη ‘τυροκομιό’
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση :

Για την μαρμελάδα:

Καθαρίζουμε το καρπούζι και κρατάμε τη σάρκα χωρίς κουκούτσι και λευκό μέρος από την φλούδα. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 800 γρ ζάχαρης.Το αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο και την επόμενη το βάζουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά μαζί με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του και ένα στικάκι κανέλας. Το βράζουμε αρκετά μέχρι να δέσει .
Έπειτα κόβουμε την φέτα σε λωρίδες και την στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε σε λωρίδες και το φύλλο κρούστας και τυλίγουμε ένα ένα τα κομμάτια φέτας. Τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά και όταν ψηθούν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι. Σερβίρουμε σε πιάτο με μαρμελάδα και φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Οι συνταγές των προϊόντων τυροκομιό παρέχονται απο τον βραβευμένο Σεφ Βασίλη Λεωνίδου.

Αραγός (Γαλομυζήθρα)

21 Ιουνίου, 2020

Ανθόγαλο

21 Ιουνίου, 2020

Ανθότυρος ξηρός

21 Ιουνίου, 2020

Μυζήθρα φρέσκια

21 Ιουνίου, 2020